гланцирани моркови

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

гланцирани моркови

Една от любимите ми страни на готвенето е, че успява за броени минути да те пренесе в другия край на света и да те накара да се чувстваш част от всяка една култура. Днес реших да посетя Мароко приготвяйки гланцирани с мед моркови на фурна. Гланцираните моркови всъщност са част от почти всяка една кухня, като всяка държава има различни специфики на приготвянето им. Единствените промени, които препоръчвам от здравословна гледна точка са да ги приготвиш на фурна, вместо на тиган и да замениш меда с нещо, което търпи термична обработка, например меласа или кленов сироп.

glazed-carrots

гланцирани моркови
500 гр. моркови
дресинг със зехтин

Измий морковите и ги обели, ако не са с доказан произход.
Подреди ги в тавичка и залей с дресинга.
Печи на предварително загрята на 180 фурна за около 20 минути, после завърти морковите и запечи за още 10 минути с включен горен реотан.

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: