зелена сила

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

зелена сила

Мъжете и тяхните играчки. Всички сме чували за тях. Мъжете порастват, но играчките им остават… само стават малко по-скъпи. Е, истината е, че и ние, жените, си имаме своите играчки. Като се започне от козметика, дрехи и чанти, и се стигне до телефони, лаптопи и съответните им аксесоари. До тук всичко е в реда на нещата.

Сега обаче добави към картинката и жена, която обича да готви и ситуацията с “играчките” започва да излиза леко извън контрол. Изобщо няма да изреждам асортимента от кухненско оборудване, което имаме в къщи. Само ще спомена, че таях някакви надежди, че сега в новата кухня ще мога да си извадя цялата техника, да я подредя и да ми е по-лесна за ползване. Не би. Както казва Део „и 20 метра плот няма да ти стигнат“. Затова в момента обмислям втора кухня на приземния етаж, където да разположа останалата половина от неизвадената техника, а Део изпада в лек шок и започва да се прави на много зает всеки път когато отворя уста по темата.

juice-detox

На всичкото отгоре си имам нова “играчка” – сокоизтисквачка за зеленолистни. Sana juicer by Omega. И съм влюбена в нея! Вчера успях да си направя сок от магданоз, спанак, краставица, тиквичка и броколи. Нямат нищо общо с блендираните такива. Вкусът им е в пъти по-концентриран, както и количеството, разбира се. И ако случайно и ти си човек, който обича да готви и имаш подобна машина в къщи, с която да си направиш зелен сок, горещо ти препоръчвам следната комбинация:

1 връзка магданоз
1/2 чаша броколи
1/2 тиквичка
2 ябълки
изворна вода

Добавяй в машината като започнеш от по-воднистите, защото част от тях остават в самата машина и чрез последващите ги избутваш. Като последователност пробвай ябълка – тиквичка – броколи – магданоз. Долей с малко вода и сложи капка мазнина, от типа на ленено масло или кокосово такова. Разбъркай добре и изпий.

P.S. Може би вече се досещаш, че в близките дни темите тук ще са преобладаващо сокови. Ще разгледаме плюсовете и минусите на смутита и фрешове. Ще си поговорим за вредите от чисто плодовите такива. И ще ти обясня как да си приготвяш пълноценни зелени сокове и най-важното – как да усвояваш всеки милиграм ценно вещество в тях.

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: