зелена сила

зелена сила

Мъжете и тяхните играчки. Всички сме чували за тях. Мъжете порастват, но играчките им остават… само стават малко по-скъпи. Е, истината е, че и ние, жените, си имаме своите играчки. Като се започне от козметика, дрехи и чанти, и се стигне до телефони, лаптопи и съответните им аксесоари. До тук всичко е в реда на нещата.

Сега обаче добави към картинката и жена, която обича да готви и ситуацията с “играчките” започва да излиза леко извън контрол. Изобщо няма да изреждам асортимента от кухненско оборудване, което имаме в къщи. Само ще спомена, че таях някакви надежди, че сега в новата кухня ще мога да си извадя цялата техника, да я подредя и да ми е по-лесна за ползване. Не би. Както казва Део „и 20 метра плот няма да ти стигнат“. Затова в момента обмислям втора кухня на приземния етаж, където да разположа останалата половина от неизвадената техника, а Део изпада в лек шок и започва да се прави на много зает всеки път когато отворя уста по темата.

juice-detox

На всичкото отгоре си имам нова “играчка” – сокоизтисквачка за зеленолистни. Sana juicer by Omega. И съм влюбена в нея! Вчера успях да си направя сок от магданоз, спанак, краставица, тиквичка и броколи. Нямат нищо общо с блендираните такива. Вкусът им е в пъти по-концентриран, както и количеството, разбира се. И ако случайно и ти си човек, който обича да готви и имаш подобна машина в къщи, с която да си направиш зелен сок, горещо ти препоръчвам следната комбинация:

1 връзка магданоз
1/2 чаша броколи
1/2 тиквичка
2 ябълки
изворна вода

Добавяй в машината като започнеш от по-воднистите, защото част от тях остават в самата машина и чрез последващите ги избутваш. Като последователност пробвай ябълка – тиквичка – броколи – магданоз. Долей с малко вода и сложи капка мазнина, от типа на ленено масло или кокосово такова. Разбъркай добре и изпий.

P.S. Може би вече се досещаш, че в близките дни темите тук ще са преобладаващо сокови. Ще разгледаме плюсовете и минусите на смутита и фрешове. Ще си поговорим за вредите от чисто плодовите такива. И ще ти обясня как да си приготвяш пълноценни зелени сокове и най-важното – как да усвояваш всеки милиграм ценно вещество в тях.

Всяка информация публикувана на тази интернет страница и в предлаганите на нея книжни издания служи само и единствено за обогатяване на общата култура на читателите. Същата нито цели, нито може да бъде възприемана, нито използвана от когото и да било като предписание/я, препоръка/и, съвет/и към което/които и да било лице/а за постигане на благоприятно въздействие върху индивидуалното здраве на лице/а без консултация с лекуващ лекар - специалист.

Още публикации:

Искаш да си здрав и да се чувстваш добре?

Абонирай се тук за седмичната си доза експертни съвети и вдъхновение.