орехови сладки без брашно

орехови сладки без брашно

Една бърза рецепта за сладки приготвени с „тестото“ от вчерашния пай. Или ако искам да съм напълно откровена ще споделя, че това е доста стара рецепта, която ще видиш, ако отвориш книгата ми „14 дни детокс“ на Десерти и разгледаш страницата с трюфели. Тази специално е от суровите ореховки, които реших този път да изпека, вместо да ги ядем сурови. Можеш да ги изсушиш и в дехидратор, убедена съм, че ще са не по-малко вкусни!

орехови сладки
200 гр. фурми без костилките
100 гр. сурови орехи
2 с.л. сусамов тахан
1 с.л. мед

Сложи всичко в кухненския робот и блендирай докато не се получи хомогенна смес. Може да се наложи да спираш на няколко пъти и да обираш сместа от стените на робота.
Направи малки топчета и прибери за малко в хладилника да стегнат.
След това разплескай с помощта на възглавничките на дланите си до формата на медал и печи на предварително загрята на 180 градуса фурна за 15 минути. Наглеждай ги редовно, защото изгарят бързо.
Извади от фурната и остави да изстинат добре. При изваждането ще са все още меки, но ще се втвърдят докато изстиват.

Получават се 25-30 супер вкусни, ароматни и дъвчащи сладки, които свършват бързо :))

hazelnut-cookies-2

Всяка информация публикувана на тази интернет страница и в предлаганите на нея книжни издания служи само и единствено за обогатяване на общата култура на читателите. Същата нито цели, нито може да бъде възприемана, нито използвана от когото и да било като предписание/я, препоръка/и, съвет/и към което/които и да било лице/а за постигане на благоприятно въздействие върху индивидуалното здраве на лице/а без консултация с лекуващ лекар - специалист.

Още публикации:

Искаш да си здрав и да се чувстваш добре?

Абонирай се тук за седмичната си доза експертни съвети и вдъхновение.