орехови сладки без брашно

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

орехови сладки без брашно

Една бърза рецепта за сладки приготвени с „тестото“ от вчерашния пай. Или ако искам да съм напълно откровена ще споделя, че това е доста стара рецепта, която ще видиш, ако отвориш книгата ми „14 дни детокс“ на Десерти и разгледаш страницата с трюфели. Тази специално е от суровите ореховки, които реших този път да изпека, вместо да ги ядем сурови. Можеш да ги изсушиш и в дехидратор, убедена съм, че ще са не по-малко вкусни!

орехови сладки
200 гр. фурми без костилките
100 гр. сурови орехи
2 с.л. сусамов тахан
1 с.л. мед

Сложи всичко в кухненския робот и блендирай докато не се получи хомогенна смес. Може да се наложи да спираш на няколко пъти и да обираш сместа от стените на робота.
Направи малки топчета и прибери за малко в хладилника да стегнат.
След това разплескай с помощта на възглавничките на дланите си до формата на медал и печи на предварително загрята на 180 градуса фурна за 15 минути. Наглеждай ги редовно, защото изгарят бързо.
Извади от фурната и остави да изстинат добре. При изваждането ще са все още меки, но ще се втвърдят докато изстиват.

Получават се 25-30 супер вкусни, ароматни и дъвчащи сладки, които свършват бързо :))

hazelnut-cookies-2

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: