смути по Холивудски

Правя смутита по време на различни уъркшопи, работилници и телевизионни участия от години насам. Дори за премиерата миналата година на книгата ми „14 дни детокс“ бях организирала приготвяне на смутита на място в книжарницата. И никога до сега не се бях замисляла, че това всъщност си е вид мода. До вчера. А вчера, благодарение на Елка Влаховска от списание EVA се замислих и то сериозно.

Кой пие смути? Ами всъщност – кой ли не. Като се започне от знайни и незнайни звезди, ака селебритита като Алесандра Амброзио, Гуинет Полтроу, Хайди Клум, Рийз Уидърспун, Джесика Алба, Камерън Диаз, Патрик Демпси, Кейт Ъптън, Ан Хатауей, Колин Фаръл, Ашли Грийн, Ева Лонгория, Миранда Кер и т.н. (мисля, че не можем да ги изброим всички) и се стигне до неминуемата снимка на всеки със сайт за здравословно хранене – засмукал сламка стърчаща от бурканче със зелен сок.

Новото модерно селфи, всъщност не е селфи, а е снимка със сокче в ръка. Държа да отбележа, че сокчето е зелено, няма да се излагаме сега…

Hollywood_Greenjuice

Това е положението. Звездите се разхождат със смути в ръка, ами ти?

Ако все още не си пробвал или се чудиш какво е смути и защо трябва да е зелено, прочети повече по темата тук. А днес ти предлагам едно силно засищащо смути по Холивудски подходящо за закуска дори и за много гладни:

1 чаша спанак
1 круша
1 сладка ябълка
1/4 чаша овесени ядки
1 чаша домашно кисело мляко
мед на вкус
щипка канела
изворна вода

От горните съставки получаваш 1 литър смути, или смути за двама.

Всяка информация публикувана на тази интернет страница и в предлаганите на нея книжни издания служи само и единствено за обогатяване на общата култура на читателите. Същата нито цели, нито може да бъде възприемана, нито използвана от когото и да било като предписание/я, препоръка/и, съвет/и към което/които и да било лице/а за постигане на благоприятно въздействие върху индивидуалното здраве на лице/а без консултация с лекуващ лекар - специалист.

Още публикации:

Искаш да си здрав и да се чувстваш добре?

Абонирай се тук за седмичната си доза експертни съвети и вдъхновение.