смути по Холивудски

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

Правя смутита по време на различни уъркшопи, работилници и телевизионни участия от години насам. Дори за премиерата миналата година на книгата ми „14 дни детокс“ бях организирала приготвяне на смутита на място в книжарницата. И никога до сега не се бях замисляла, че това всъщност си е вид мода. До вчера. А вчера, благодарение на Елка Влаховска от списание EVA се замислих и то сериозно.

Кой пие смути? Ами всъщност – кой ли не. Като се започне от знайни и незнайни звезди, ака селебритита като Алесандра Амброзио, Гуинет Полтроу, Хайди Клум, Рийз Уидърспун, Джесика Алба, Камерън Диаз, Патрик Демпси, Кейт Ъптън, Ан Хатауей, Колин Фаръл, Ашли Грийн, Ева Лонгория, Миранда Кер и т.н. (мисля, че не можем да ги изброим всички) и се стигне до неминуемата снимка на всеки със сайт за здравословно хранене – засмукал сламка стърчаща от бурканче със зелен сок.

Новото модерно селфи, всъщност не е селфи, а е снимка със сокче в ръка. Държа да отбележа, че сокчето е зелено, няма да се излагаме сега…

Hollywood_Greenjuice

Това е положението. Звездите се разхождат със смути в ръка, ами ти?

Ако все още не си пробвал или се чудиш какво е смути и защо трябва да е зелено, прочети повече по темата тук. А днес ти предлагам едно силно засищащо смути по Холивудски подходящо за закуска дори и за много гладни:

1 чаша спанак
1 круша
1 сладка ябълка
1/4 чаша овесени ядки
1 чаша домашно кисело мляко
мед на вкус
щипка канела
изворна вода

От горните съставки получаваш 1 литър смути, или смути за двама.

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: