завръщане към природата

През последните 50 години хранителната индустрия се разви стремглаво, но за съжаление сред плюсовете на този прогрес изпъкнаха и многото минуси. Появиха се над 82 000 химикала. Мазнините станаха хидрогенирани. Пшеницата се превърна в новото зло. Консервантите удължиха живота на всеки един продукт достъпен ни днес. Създаде се генното модифициране. Съдържанието на ценни вещества в плодовете и зеленчуците намаля драстично.

Прогресът изпревари еволюцията и адаптивните свойства на човешкия организъм в пъти. И ние започнахме да се разболяваме…

Мазните, солените и силно подсладените храни станаха лесно достъпни. Ако преди, за да се насладиш на бучка сирене се налагаше да го чакаш да зрее 40 до 70 дни, то днес то е точно пред теб – отиваш в магазина и си го купуваш. Затова не се замисляш и ядеш много повече, от колкото би ял от него, ако си го беше направил сам.

Затова днес ти предлагам да се включиш в предизвикателството. Да се върнеш към корените си и да се храниш в продължение на месец с чиста, непакетирана и необработена храна. Завръщане към природата в буквалния смисъл на думата. Ядеш само това, което би могъл да направиш или да отгледаш сам.

Всичко за предизвикателството ще намериш тук.

А ако искаш да получаваш редовно кратки трикове и съвети как да се справиш по-лесно – абонирай се тук.

Предизвикателството започва днес!

Всяка информация публикувана на тази интернет страница и в предлаганите на нея книжни издания служи само и единствено за обогатяване на общата култура на читателите. Същата нито цели, нито може да бъде възприемана, нито използвана от когото и да било като предписание/я, препоръка/и, съвет/и към което/които и да било лице/а за постигане на благоприятно въздействие върху индивидуалното здраве на лице/а без консултация с лекуващ лекар - специалист.

Още публикации:

Искаш да си здрав и да се чувстваш добре?

Абонирай се тук за седмичната си доза експертни съвети и вдъхновение.