завръщане към природата

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

През последните 50 години хранителната индустрия се разви стремглаво, но за съжаление сред плюсовете на този прогрес изпъкнаха и многото минуси. Появиха се над 82 000 химикала. Мазнините станаха хидрогенирани. Пшеницата се превърна в новото зло. Консервантите удължиха живота на всеки един продукт достъпен ни днес. Създаде се генното модифициране. Съдържанието на ценни вещества в плодовете и зеленчуците намаля драстично.

Прогресът изпревари еволюцията и адаптивните свойства на човешкия организъм в пъти. И ние започнахме да се разболяваме…

Мазните, солените и силно подсладените храни станаха лесно достъпни. Ако преди, за да се насладиш на бучка сирене се налагаше да го чакаш да зрее 40 до 70 дни, то днес то е точно пред теб – отиваш в магазина и си го купуваш. Затова не се замисляш и ядеш много повече, от колкото би ял от него, ако си го беше направил сам.

Затова днес ти предлагам да се включиш в предизвикателството. Да се върнеш към корените си и да се храниш в продължение на месец с чиста, непакетирана и необработена храна. Завръщане към природата в буквалния смисъл на думата. Ядеш само това, което би могъл да направиш или да отгледаш сам.

Всичко за предизвикателството ще намериш тук.

А ако искаш да получаваш редовно кратки трикове и съвети как да се справиш по-лесно – абонирай се тук.

Предизвикателството започва днес!

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: