Може би вече си забелязал, че извън провеждането на консултации и готвенето за семейството ми в къщи, понякога се разсейвам и с допълнителни разработки на кулинарна вълна. Нещо, което, ако трябва да съм честна – обожавам. Особено, ако целта е да се измисли и поднесе продукт по малко по-нестандартен начин. Затова и не е изненада, че когато от Harmonica ме попитаха дали ще мога да разработя нещо интересно за участието им на One design week в Пловдив, не се наложи да го обмислям дълго.
Ястията трябваше да включват най-добре разпознаваемите им продукти, като сирене, сметана, сусамов тахан… Получиха се мини шопски салати (снимката горе) – кошница от краставица, нарязани на дребно чушки, чери домати и био краве сирене, поръсени с магданоз.
Кубчето на Рубик от био козе сирене, диня и киви, поръсени с мащерка.
Кубчета био овче сирене оваляни в натрошен суров шам-фъстък и поднесени върху лайм. Както и сурови ореховки с био сусамов тахан, фурми, орехи и кленов сироп.
На място сглобихме бързи лимонади с лайм и био сироп от бъз.
А за в бъдеще сме планирани и разработката на мини баници с небезизвестните им кори, които ще се поднасят с най-добрата боза на пазара – тази на Harmonica, разбира се…