Изпращаме 2014-та подобаващо! С пияни шоколадови трюфели! Сочни, сладки, уханни и невероятно вкусни. Enought said.
За 30 трюфела ще ти трябват:
- 400 г фурми без костилки;
- 100-150 мл ликьор от вишни;
- 50 г кулинарен шоколад;
- 150 г леко запечени лешници.
- Накисни фурмите в ликьора за 2-3 часа. Изцеди добре.
- Блендирай лешниците в кухненския робот;
- Добави разтопеният шоколад и фурмите и блендирай отново;
- С помощта на лъжица разпредели сместта върху плоска повърхност и прибери в хладилник за 24 часа. После оформи на ръка трюфелите.
Съхранявай в хладилник и консумирай умерено.
P.S. Създай своя версия като залееш с разтопен шоколад, оваляш в какао, кокосови стърготини, натрошени ядки или нещо друго. Експериментирай!
И весело изкарване довечера! :)))