пияни шоколадови трюфели

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

Изпращаме 2014-та подобаващо! С пияни шоколадови трюфели! Сочни, сладки, уханни и невероятно вкусни. Enought said.

За 30 трюфела ще ти трябват:
400 г фурми без костилки
100-150 мл ликьор от вишни
50 г кулинарен шоколад
150 г леко запечени лешници

Накисни фурмите в ликьора за 2-3 часа. Изцеди добре.
Блендирай лешниците в кухненския робот.
Добави разтопеният шоколад и фурмите и блендирай отново.
С помощта на лъжица разпредели сместта върху плоска повърхност и прибери в хладилник за 24 часа. После оформи на ръка трюфелите.
Съхранявай в хладилник и консумирай умерено.

P.S. Създай своя версия като залееш с разтопен шоколад, оваляш в какао, кокосови стърготини, натрошени ядки или нещо друго. Експериментирай!

И весело изкарване довечера! :)))

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: