Изпращаме 2014-та подобаващо! С пияни шоколадови трюфели! Сочни, сладки, уханни и невероятно вкусни. Enought said.
За 30 трюфела ще ти трябват:
400 г фурми без костилки
100-150 мл ликьор от вишни
50 г кулинарен шоколад
150 г леко запечени лешници
Накисни фурмите в ликьора за 2-3 часа. Изцеди добре.
Блендирай лешниците в кухненския робот.
Добави разтопеният шоколад и фурмите и блендирай отново.
С помощта на лъжица разпредели сместта върху плоска повърхност и прибери в хладилник за 24 часа. После оформи на ръка трюфелите.
Съхранявай в хладилник и консумирай умерено.
P.S. Създай своя версия като залееш с разтопен шоколад, оваляш в какао, кокосови стърготини, натрошени ядки или нещо друго. Експериментирай!
И весело изкарване довечера! :)))