Тайната ми рецепта за безглутенови гофрети

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

Добре де, рецептата не е чак такава тайна, защото е публикувана тук и преди, но е тайна, не заради самите съставки в нея, а заради целта, която изпълнява :))

Та дам – това, момичета и момчета, е най-добре пазената ми тайна за моментите, когато ми се яде нещо тестяно, нещо хрупкаво и нещо супер вкусно. Толкова вкусно, че само при мисълта за него се изстрелвам към кухнята със скоростта на диво прасе.

При това е супер здравословно и можеш да си приготвиш цяла партида точно за 30 минути!

И за да превърнем рецептата в абсолютен шедьовър и шампион – днес ти я предлагаме в цели 2 варианта – солена със сирене и сладка с тиква. Enjoy!

Оригиналната рецепта е тук, а варианта с ферментирало брашно ще намериш тук.

Какво може да се обърка:
– тестото е твърде рядко – в такъв случай добави още сирене, тиквено пюре или друг сгъстяващ елемент;
– тестото в твърде гъсто – разреди с малко кисело мляко;
– гофретите залепват – има твърде малко мазнина, която е супер важна, за да получиш хрупкави гофрети, затова използвай колкото трябва.

P.S. И не пропускай да се върнеш тук и утре, защото съм ти приготвила ЦЯЛА глава от Ева и ефектът на пеперудата :))))

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: