Тайната ми рецепта за безглутенови гофрети

Добре де, рецептата не е чак такава тайна, защото е публикувана тук и преди, но е тайна, не заради самите съставки в нея, а заради целта, която изпълнява :))

Та дам – това, момичета и момчета, е най-добре пазената ми тайна за моментите, когато ми се яде нещо тестяно, нещо хрупкаво и нещо супер вкусно. Толкова вкусно, че само при мисълта за него се изстрелвам към кухнята със скоростта на диво прасе.

При това е супер здравословно и можеш да си приготвиш цяла партида точно за 30 минути!

И за да превърнем рецептата в абсолютен шедьовър и шампион – днес ти я предлагаме в цели 2 варианта – солена със сирене и сладка с тиква. Enjoy!

Оригиналната рецепта е тук, а варианта с ферментирало брашно ще намериш тук.

Какво може да се обърка:
– тестото е твърде рядко – в такъв случай добави още сирене, тиквено пюре или друг сгъстяващ елемент;
– тестото в твърде гъсто – разреди с малко кисело мляко;
– гофретите залепват – има твърде малко мазнина, която е супер важна, за да получиш хрупкави гофрети, затова използвай колкото трябва.

P.S. И не пропускай да се върнеш тук и утре, защото съм ти приготвила ЦЯЛА глава от Ева и ефектът на пеперудата :))))

Всяка информация публикувана на тази интернет страница и в предлаганите на нея книжни издания служи само и единствено за обогатяване на общата култура на читателите. Същата нито цели, нито може да бъде възприемана, нито използвана от когото и да било като предписание/я, препоръка/и, съвет/и към което/които и да било лице/а за постигане на благоприятно въздействие върху индивидуалното здраве на лице/а без консултация с лекуващ лекар - специалист.

Още публикации:

Искаш да си здрав и да се чувстваш добре?

Абонирай се тук за седмичната си доза експертни съвети и вдъхновение.