Celebrating partnership – принцове или жаби…

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

Днес имаме бонус съдържание с откъс от книгите “Keys to the kingdom” & “Making sense of men” на Алисън Армстронг. Моля, не го приемай лично и не ме линчувай, просто се замисли…

———————
“Ето какво се случи… С Линда, моя приятелка, с която споделяхме еднакви възгледи за мъжете, отидохме на една лекция за връзките, любовта, интимността и т.н. Както се оказа – нищо ново под слънцето. Затова, когато дойде момента за въпроси и отговори, Линда се изправи и взе микрофона.

Франк, водещият, слезе по пътеката и застана на около шест фута от нея. Застанала с една ръка на хълбока си и с изпънати гърди, Линда го попита предизвикателно:

„Това, което не разбирам“, заяви тя категорично, „е защо мъжете са страхотни в началото — нали знаете, цветя, подаръци, страхотни срещи и много внимание — но след известно време се превръщат в плужеци, които само гледат футбол, ядат пица, оригват се и пият бира с приятели.”

Сякаш токов удар премина през стаята. Жените в публиката се наведоха напред, за да чуят по-добре отговора на Франк. Мъжете заеха отбранителни пози, като внимателно кръстосаха ръце и крака.

Аз, с най-доброто място в залата, бях изненадана да видя, че Франк не реагира отбранително като другите мъже. Вместо това, той изглежда се забавляваше.

След това, умишлено се приближи до Линда, оценявайки нейното красиво лице и привлекателна фигура, и гледайки я в очите, се усмихна.

“Разбирам” — каза той бавно, — “вие сте фермер на жаби!”

В същото време Линда и около половината жени в стаята избълваха: „Какво?“

“Фермер на жаби!“ — повтори той с ентусиазъм.

Продуктите, които създадохме за теб:

Линда присви подозрително очи и попита: „И какво точно е „Фермер на жаби?“

„Ами“, отвърна Франк с крива усмивка, „някои жени превръщат жабите в принцове. Ти, скъпа, превръщаш принцовете в жаби!”

Имаше няколко ахкания от публиката, а Линда беше толкова обидена, че седна, без да продума. Франк сви рамене и протегна ръце с длани нагоре, сякаш искаше да каже, че е срамно, но, уви, не е негов проблем.

По мрънкането, чуто из стаята, знаех, че Линда не е единствената жена, недоволна от отговора на Франк. Но аз бях заинтригувана. Представих си поле от жаби, разпръснати пред мен. Малките им жабешки глави имаха лицата на всички мъже, които познавах романтично, с Матю и Кевин на първия ред.

Спомних си и последното телефонно съобщение на Мелиса и си помислих: “Добре, този новият, може наистина да е очарователен. Но Матю също беше очарователен, Кевин беше прекрасен. И преди тях имаше други – разкошен, невероятен, прекрасен, великолепен, брилянтен и перфектен…”

И тогава осъзнах, че всеки мъж, с когото съм била — в началото е бил очарователен принц. Намирах всеки един от тях за възхитителен. И всеки мъж, с когото съм била — в крайна сметка — можеше да се оприличи на лигава зелена отблъскваща жаба в края.

Но аз предполагах, че „Принцът“ е само за шоу в началото на връзката, а „Жабата“ е истинската им същност, която се разкрива по-късно.

Ами ако наистина бяха принцове? Възможно ли е да са се променили от принцове в жаби заради нещо, което аз съм или не съм направила?

Вместо обаче да се разстроя или обидя, като Линда и другите жени, аз бях развълнувана и наистина оптимистична за първи път от месеци насам. “Може би, жените имат нещо общо с това как мъжете се държат с тях”, помислих си аз. “Може би, ние успяваме да извадим най-лошото от тях.”

——————
откъс от книгите “Keys to the kingdom” & “Making sense of men”

А може би, мъжете реагират на жените?

Въпросът е доста логичен, нали. В крайна сметка, ние реагираме на всички около нас, на думите им, изражението на лицето, усмивките, езика на тялото…

Защо тогава и мъжете да не правят същото спрямо нас.

Ние обикновено си мислим, че те просто са такива. Ако някой мъж е мил, ние решаваме “Той е мил мъж” и си мислим, че той е мил 24/7. Или ако някой се държи зле, ние решаваме “Този е тъпак” и си мислим, че винаги е такъв.

И никога не се замисляме, че може нашите думи, реакции, действия или език на тялото да предизвикват въпросната реакция. Надявам се, до сега.

Истината е, че мъжете не се държат еднакво с различните жени. Ако се загледаш наистина внимателно, ще забележиш, че те рагират по различен начин към всяка една от нас. Взимам за пример баща ми, който никога в живота си НЕ ми е повишавал глас. Същият този човек обаче може да събори покрива с гласа си, след някоя фраза или физиономия от майка ми. За мен – той е най-прекрасният баща на света, мил и страшно добър човек. Майка ми, има друго мнение за него. И това е един и същи мъж!

Или колегата в офиса, който винаги е мил и любезен с теб, но говори на друга своя колежка, все едно са приятелчета по кръчма. Това е един и същи мъж, той просто реагира по различен начин на всяка от нас. Защото

МЪЖЕТЕ РЕАГИРАТ НА ЖЕНИТЕ!

Те реагират на нашите думи, действия, мимики и език на тялото. Затова, в следващите публикации, започвам да споделям как да задържим Принцовете си като такива, и да не ги превърщаме в жаби :))) Stay tuned, продължаваме във вторник!

Надя

P.S. Всичко описано за мъжете в поредицата Celebrating partnership се отнася само и единствено за съвестни здрави мъже, при другите, за съжаление, реакциите са непредвидими и в никакъв случай нямат отношение към нас.

P.P.S. И подсещам да прочетеш първите 2 публикации от поредицата:
Celebrating partnership – ловци и събирачи, част едно
Celebrating partnership – ловци и събирачи, част две

Използвани източници:

“Keys to the kingdom” - Alison Armstrong
“Making sense of men” - Alison Armstrong

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: