подарък за домакинята

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

подарък за домакинята

Подарък за домакинята е ритуал, който присъства във всяка една държава и е неизменна част от “ходенето на гости”, особено когато говорим за вечеря. В САЩ дори са издигнали ритуала до традиция, на която са подвластни цели сайтове с подходящи подаръци за случая, наричат се “hostess gifts” или буквално “подарък за домакинята”.

Българинът обикновено е по-практичен в това отношение и въпреки, че голяма част никога не ходят с празни ръце, то подаръка се различава коренно от традиционните за други държави купички, вилички, чайничета и т.н. Тук искаме да подарим нещо, което със сигурност ще се използва и няма да залежава в някой шкаф в кухнята. Използването също така е добре да се случи веднага, по възможност същата вечер. Разбирай носи се бутилка.

Традиция, която аз уважавам.

Това, което ти предлагам днес е малко допълнение към бутилката. Нещо, което да я направи да прилича повече на подарък и да внесе малко снежно настроение. Все пак са празници! :)))

hostess-gift-2

За “ръкава” за бутилка използвах тази изкуствена кожа от икеа. Струва 20 лв., но с нея можеш да направиш точно 5 бр. такива “ръкави”, а ако имаш карта икеа family я получаваш и безплатно.

Инструкции:
1. Сгъваш кожата през средата по дължина и разрязваш.
2. След това мериш дължината бутилка по бутилка, някои са по-тумбести, други по-издължени.
3. Зашиваш на ръка или на машина долната част на “ръкава” от обратната страна, обръщаш и нахлузваш върху бутилката. Не се притеснявай от шева, ръкавът е толкова бухнал, че не се вижда.
4. Връзваш с панделка и декорираш допълнително по твой вкус.
5. По желание може и да подстрижеш леко кожата, но на мен ми харесва по-бухнала, затова я оставих както си е.

Voila! Сега взимаш първата възможна и се изстрелваш на гости, убедена съм, че покани не липсват! :))

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: