подарък за домакинята

подарък за домакинята

Подарък за домакинята е ритуал, който присъства във всяка една държава и е неизменна част от “ходенето на гости”, особено когато говорим за вечеря. В САЩ дори са издигнали ритуала до традиция, на която са подвластни цели сайтове с подходящи подаръци за случая, наричат се “hostess gifts” или буквално “подарък за домакинята”.

Българинът обикновено е по-практичен в това отношение и въпреки, че голяма част никога не ходят с празни ръце, то подаръка се различава коренно от традиционните за други държави купички, вилички, чайничета и т.н. Тук искаме да подарим нещо, което със сигурност ще се използва и няма да залежава в някой шкаф в кухнята. Използването също така е добре да се случи веднага, по възможност същата вечер. Разбирай носи се бутилка.

Традиция, която аз уважавам.

Това, което ти предлагам днес е малко допълнение към бутилката. Нещо, което да я направи да прилича повече на подарък и да внесе малко снежно настроение. Все пак са празници! :)))

hostess-gift-2

За “ръкава” за бутилка използвах тази изкуствена кожа от икеа. Струва 20 лв., но с нея можеш да направиш точно 5 бр. такива “ръкави”, а ако имаш карта икеа family я получаваш и безплатно.

Инструкции:
1. Сгъваш кожата през средата по дължина и разрязваш.
2. След това мериш дължината бутилка по бутилка, някои са по-тумбести, други по-издължени.
3. Зашиваш на ръка или на машина долната част на “ръкава” от обратната страна, обръщаш и нахлузваш върху бутилката. Не се притеснявай от шева, ръкавът е толкова бухнал, че не се вижда.
4. Връзваш с панделка и декорираш допълнително по твой вкус.
5. По желание може и да подстрижеш леко кожата, но на мен ми харесва по-бухнала, затова я оставих както си е.

Voila! Сега взимаш първата възможна и се изстрелваш на гости, убедена съм, че покани не липсват! :))

Всяка информация публикувана на тази интернет страница и в предлаганите на нея книжни издания служи само и единствено за обогатяване на общата култура на читателите. Същата нито цели, нито може да бъде възприемана, нито използвана от когото и да било като предписание/я, препоръка/и, съвет/и към което/които и да било лице/а за постигане на благоприятно въздействие върху индивидуалното здраве на лице/а без консултация с лекуващ лекар - специалист.

Още публикации:

Искаш да си здрав и да се чувстваш добре?

Абонирай се тук за седмичната си доза експертни съвети и вдъхновение.