3 разкошни ядкови млека

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

Могат ли млека да се нарекат разкошни? Сигурно не, но пък тези са толкова бонбонести и вкусни, че с тях чупим стереотипи! А причината за публикацията е, че от както се появиха Fresh brothers мейлът ми се препълни от хора влюбени в ядковото им мляко. Ревютата за него са зашеметяващи, молбите да споделя точната му рецепта още повече. Но, мисля, че на всички е ясно – тяхната рецепта си е само за тях. Тези, които ще споделя тук са различни от млякото на Fresh brothers, но не по малко вкусни. Така че, запретвай ръкави и се запътвай към блендера. Ще си правим ядково мляко.

nut-milks-5

Боровинково мляко
50 г сурово кашу
50 г замразени боровинки
300 мл вода
мед, по желание

nut-milks-4

Мляко с куркума
50 г сурова орехова ядка
1/2 ч.л. куркума на прах
300 мл вода
мед, по желание

nut-milks-3

Шоколадово мляко
50 г сурови лешници
няколко сурови какаови зърна
300 мл вода
2 ч.л. мед

Изпълнението в снимки:

Стъпка 1 – накисваш ядките за няколко часа и после изхвърляш водата, в която са били накиснати. Тук съм обяснила защо. Ненакиснатите ядки са трудни и тежки за храносмилане, и могат да създадат проблеми, като например хранителни непоносимости.

nut-milks-2

Продуктите, които създадохме за теб:

Стъпка 2 – добавяш всички съставки в блендера и включваш на максимални обороти. Блендираш докато не се получи хомогенно изглеждаща смес и не се виждат големи парченца ядки.

nut-milks-6

Стъпка 3 – изсипваш сместта в съд, в който има сложена т.нар. торбичка за ядки или двойна марля.

nut-milks-7

Стъпка 4 – изтискваш млякото от торбичката. Най-добре го направи в мивката, защото може да се изпръскаш или да изцапаш наоколо.

nut-milks-8

Стъпка 5 – прехвърляш готовото мляко в чаша и му се наслаждаваш!

P.S. Блендерът на снимките е Oster и това не е платена публикация. Снимала съм го, защото е първият у нас със стъклена кана от закалено боросиликат стъкло, което издържа и на много високи и на много ниски температури (клиентите ми знаят, че постоянно повтарям – изхвърли пластмасата за многократна употреба, заради петролните съединения, обяснила съм тук) и механизмът му е изцяло метален (all metal drive)! Което ми решава проблема с пластмасовите механизми, които се чупят на 2-рата година… Споделям откритията, така да се каже.

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: