Храната, кандида, вагиналните гъбички и цистита

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

Темата на деня е чисто женска и малко “неудобна”, както се изрази момичето в писмото си въпрос към мен. В нея си говорим за храната, кандида, чревният дисбаланс, вагиналните гъбички, цистита и връзката между всички тях.

Във видеото ще научиш:
– каква е връзката между тях
– кои са 4-те стъпки, които да предприемеш
– защо цялостният баланс на микрофлората е важен и как да го поддържаш
– какво са пребиотици и resistant starch
– как resistant starch влияят на килограмите, микрофлората, инсулина и вътрешните възпаления
– както и кои са най-добрите resistant starch и как точно да ги приготвиш за максимален ефект.

Линковете, за които говоря:
тест, имаш ли чревен дисбаланс
микробиом и пробиотични храни (+ линкове с рецепти)
чревен дисбаланс
еко системата в нас

P.S. Не бъркай трудните за храносмилане храни, чийто неразградени протеини могат да възпалят лигавицата на червата с resistant starch, чиято роля е да действат като фибри и нямат капацитета на нараняват храносмилателния тракт, дори и несмляни.

Прилагам и обещаното видео, показващо как се променя целият парк като връщат вълците в него:

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: