Celebrating partnership – мъжете играят за точки

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

Ок, знам че доста жени ще искат да ме линчуват и за днешната публикация, затова те моля още в началото да подходиш към нея с любопитство и да си дадеш време да я осмислиш добре, преди да решиш дали е важна за теб или ще я игнорираш.

И така, вече знаеш, че мъжете винаги се опитват да съхраняват енергия, приоритизират задачите и елиминират несъщественото. Което означава, че ако мъжът може да НЕ ПРАВИ НИЩО, той ще направи точно това – нищо.

И това не е лично. Просто за тях НИЩО НЕ СИ СТРУВА ДА СЕ ПРАВИ.

Но, тук има една много важна подробност. Дълбоко в сърцето си всеки един мъж е provider – глава на семейството, човекът който да осигури стабилност и щастие в дома. Затова и за него “nothing is worth doing, but much is worth PROVIDING”.

НИЩО НЕ СИ СТРУВА ДА СЕ ПРАВИ,
НО МНОГО СИ СТРУВА ДА СЕ ОСИГУРИ.

Ние просто не знаем как да стигнем до тях, защото подходът ни е като към жена. Ние си мислим, че това, което работи за нас, ще работи и за тях…

Например, критиката има силата да промени една жена. Ако 5 човека ми кажат, че не ми отива руса коса, ще се замисля сериозно по темата и нищо чудно, след месец да ме видиш с тъмна коса. Ако някой критикува постоянно начина ми на писане, най-вероятно ще спра да пиша за известно време, и т.н. и т.н.

Затова и ние си мислим, че критикувайки действията на мъжете, това ще ги промени. Но критиките не променят мъжа. Те само създават дистанция.

Това, което може да накара мъжете да ни осигурят всичко, което искаме от тях е… признателността, високата оценка, възхищението, уважението. Или казано на семпъл език “men play for points and appreciation”.

МЪЖЕТЕ ИГРАЯТ ЗА ТОЧКИ И ВЪЗХИЩЕНИЕ.

Тоест, следващия път, вместо да го критикуваш, че подминава пълната кофа без да я изхвърли, огледай се за нещо, което е направил добре. Например, че е измил чиниите след вечеря и му благодари бурно за това! Дай му колкото се може повече точки за измитите чинии! Бъди признателна. Дай му 100 от 100!

И той ще иска да го направи отново :)))
Просто е, нали. Мъжете играят за точки.
И РЕАГИРАТ НА ЖЕНИТЕ.

Колкото повече възхищение и признателност получава, толкова повече ще иска да ти осигури. Да прави неща за теб, каквито и да са те.

За тях не работят мрънкането, критиките, досаждането, натякването, скандалите… всичко това само ги превръща в жаби. А ако искаш да имаш принц, помни че мъжете играят само и единствено за точки. За нищо друго. Виж игрите и спорта – там мъжете получават точки за енергията си и това им стига, за да прекарат часове в игри.

Ако не получават точки за изхабената си енергия – НЕ СИ СТРУВА ДА СЕ ПРАВИ. Но точките вкарват нова формула в уравнението. Вече има смисъл. Изхабената енергия е оценена по достойнство и си струва усилието.

Това е и разликата между мъжа в началото на връзката – тогава ние сме влюбени и той получава много точки и възхищение от нас. После, лустрото намалява, ние спираме да им се възхищаваме и бавно и постепенно, започваме да ги превръщаме в жаби с постоянното си мрънкане и недоволстване.

Тоест, мъжете не са мързеливи, глупави и в никакъв случай не са жаби – ние просто нямаме правилният подход към тях.

Затова, ако искаш нещо от мъжа си, каквото и да е то – просто му дай повече сила (точки и възхищение), не му я отнемай (критики и мрънкане).

Ние можем да бъдем силни заедно или да бъдем слаби заедно.
Това е единственият начин.

Продуктите, които създадохме за теб:

Но както казва Алисън Армстронг:

„Ние, жените, вместо да им се възхищаваме, всеки ден правим малки неща, които ги карат да кървят бавно, като критикуването и оплакването. Или по-бързо, като прословутото женско мълчаливо оттегляне. Или ги разкъсваме на парчета, когато закъснеят. Или като рак, когато никога не правят нещата, както трябва, никога не са достатъчно добри.”

Ние, жените, ги караме да кървят всеки път, когато:
– не им даваме точки
– сдържаме възхищението си
– не сме признателни
– въздържаме се от секс
– не им позволяваме да ни впечатлят
– сравняваме ги неблагоприятно и се впечатляваме от някой друг
– не им вярваме
– не се нуждаем от тях за нищо важно
– незаинтересовани сме от техните хобита и страсти
– оплакваме се
– очакваме от тях да се държат по същия начин като момичетата/жените
– не им позволяваме да ни помогнат
– унижаваме способността им да печелят
– подминаваме техните предложения и идеи
– игнорираме ги
– критикуваме ги
– прекъсваме ги
– въртим очи, когато говорят
– издаваме подигравателни звуци, когато говорят
– нетърпеливи сме
– поемаме задачата, която сме им дали да свършат
– накърняваме мъжествеността им
– прекъсваме ги, когато разказват истории

Виждаш ли го? Виждаш ли себе си в горното?
Ако не – поздравления! Ти си супер жена и най-вероятно имаш разкошни отношения с всички мъже!

Но аз се открих. И въпреки, че имам цялата тази информация, понякога продължавам да го правя и това е по-силно от мен. Така че, преди да продължим, моля те – дай си време да осмислиш горното, опитай да го промениш и си прости за всички пъти, когато не успяваш.

Помни, че мъжете реагират на нашите действия. Те им влияят директно – усещат ги като атака на мъжкото им АЗ и губят способността си да действат, комуникират и дори да мислят трезво. Възможно е дори да доведат до емоционална реакция от гняв и ярост. Тоест, с действията си понякога успяваме да събудим най-примитивните и отбранителни инстинкти в мъжете.

В дългосрочен план, ефектът е още по-лош, защото, вместо да защитават нас, те започват да се защитават от нас.

Гледат на нас със страх, вместо с доверие.
Подхождат с пренебрежение, вместо с уважение.
Спазват дистанция, вместо да търсят интимност.
Защитават се от нас, вместо да защитават нас.

И ние губим тяхната сила. Губим техните любов, вяра, уважение и преданост.

Затова, дай сила на мъжете в живота си, спри да ги караш да кървят и да се дистанцират от теб и виж как животът може да се промени към по-добро.

И помни, че за мъжа възхищението е като горивото за автомобила. Той има нужда от него, точно както от въздуха и водата. За него то е живителната сила, която го прави щастлив и даващ. Прави го РАЗДАВАЩ СЕ.

По природа, мъжете гледат на жените с любов и доверие, търсят интимност, готови са да ни ценят и винаги се опитват да ни впечатлят. Мъжете имат нужда от нас. Те искат да са героите в нашия свят.

Но в замяна, искат да оценяваме това, което са и това, което ни дават.

МЪЖЕТЕ РЕАГИРАТ НА ЖЕНИТЕ.
И ИГРАЯТ ЗА ТОЧКИ И ВЪЗХИЩЕНИЕ.

Това беше от мен днес, надявам се да ти е полезно и да те накара да се замислиш. А в следващата публикация ще затвърдим знанията и ще разгледаме по-подробно “the worth it calculation” – какво точно си струва за един мъж и ще го накара да хаби енергията и времето си него.

P.S. И ако горното не е достатъчно, имай предвид, че причина номер 1 мъж да напусне жена си, е ако си мисли, че не може да я направи щастлива… А той си го мисли, защото тя постоянно не е доволна от него…

P.P.S. Ако път искаш да благодариш на мъжа си за това, което е – гаратирам ти, че ще се влюби в някой от новите ни цветове еко бутилки Gentlemen в черен мат & InStyle в сребърен металик.

P.P.P.S. И отново – горното е валидно само за мъжете, които ИСКАШ да запазиш в живота си, тези, които го заслужават. Всички знаем, че, за огромно съжаление, има и такива, които не искат най-доброто за нас, но в поредицата ми тук, аз ще визирам само тях – мъжете, които го заслужават.

Разкошен ден,
Надя

Използвани източници:

Alison Armstrong:
- Understanding men, course
- Understanding women, course
- Celebrating partnership, course
- In sync with the opposite sex, course
- The amazing development of men, course
- Loving more by sacrificing less, course
- Keys to the kingdom, book
- The Queen's code, book

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: