Как да извадим най-доброто от мъжете в 10 точки

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

And just like that… дойде време за двете последни публикации за годината. И ми се иска да са силни, много силни. Затова днес ти представям… Как да извадим най-доброто от мъжете в 10 точки, а в следващата статия ще споделя същото за жените.

И така, днес ще започна с нещо, за което писах в последния месец, но съм сигурна, че не си му обърнала достатъчно внимание. И това е фактът, че

МЪЖЕТЕ РЕАГИРАТ НА ЖЕНИТЕ.

“Истината е, че ние реагираме на всички около нас, на думите им, изражението на лицето, усмивките, езика на тялото…

Защо тогава и мъжете да не правят същото спрямо нас.

Ние обикновено си мислим, че те просто са такива. Ако някой мъж е мил, ние решаваме “Той е мил мъж” и си мислим, че той е мил 24/7. Или ако някой се държи зле, ние решаваме “Този е тъпак” и си мислим, че винаги е такъв.

И никога не се замисляме, че може нашите думи, реакции, действия или език на тялото да предизвикват въпросната реакция. Надявам се, до сега.

Истината е, че мъжете не се държат еднакво с различните жени. Ако се загледаш наистина внимателно, ще забележиш, че те рагират по различен начин към всяка една от нас. Взимам за пример баща ми, който никога в живота си НЕ ми е повишавал глас. Същият този човек обаче може да събори покрива с гласа си, след някоя фраза или физиономия от майка ми. За мен – той е най-прекрасният баща на света, мил и страшно добър човек. Майка ми, има друго мнение за него. И това е един и същи мъж!

Или колегата в офиса, който винаги е мил и любезен с теб, но говори на друга своя колежка, все едно са приятелчета по кръчма. Това е един и същи мъж, той просто реагира по различен начин на всяка от нас. Защото

МЪЖЕТЕ РЕАГИРАТ НА ЖЕНИТЕ!
Те реагират на нашите думи, действия, мимики и език на тялото.“

Продуктите, които създадохме за теб:

Проблемът ни обаче е, че, ние, жените имаме бариери да видим, приемем и да се възхищаваме на мъжете за това, което са. Защото си мислим, че НЕ ГО ЗАСЛУЖАВАТ.

И това не е случайно. Ние имаме дълбоки рани, защото ние самите не сме били видяни и разбрани, когато сме имали нуждата от това. А най-простата истина, която открих за хората в последните 15 години е една – ВСЕКИ ИСКА ДА БЪДЕ ЧУТ И ВИДЯН. ВСЕКИ.

И когато се чувстваме чути, видяни и приети такива каквито сме, човешкият дух е в разцвета си. Тогава ние искаме да даваме щастие и да бъдем радост за всички около нас. Мъжете също. А най-тъжното е, че те НИКОГА не са се чувствали истински чути, видяни и приети за това, което са. Не и от жените.

Затова, ако искаш да извадиш на показ най-доброто от мъжа до себе си – започни да го виждаш такъв какъвто е и забелязвай това, което реално прави. А НЕ това, което ти си мислиш, че трябва да бъде и да прави…

И за да ти помогна в тази задача, ето няколко насоки от мен, като резюме на всичко, което сме обсъждали до тук:

1. Уважавай “транзитното му време”.

Както вече знаеш, мъжете са едно-фокусни и имат нужда от транзитно време, за да преминат от работен в “домашен режим”. Затова, ако им дадем 10-30 минути да превключат на домашен режим след работа, ще бъдат много по-спокойни, отзивчиви и фокусирани в теб и дома.

2. Прекъсвай го внимателно, отново заради факта, че той може да бъде фокусиран само в едно нещо в даден момент, дори и това да е гледане на телевизия или четене на вестника… Затова, винаги, винаги го прекъсвай внимателно с фразата: “Извинявай, че те прекъсвам. Искам да поговорим за нещо…”

3. Сваляй напрежението, когато общуваш с него.

Използвай фразата “Не се притеснявай, не съм разстроена и не си направил нищо лошо”. Свалянето на напрежението е ключово по време на разговори с мъже, защото те автоматично слушат за 2 неща: “какъв е смисъла” или “какъв е проблема” и могат да влязат в защитен режим, а ние не искаме това от тях. Защото когато мъжете се защитават от нас, ние нямаме никакъв шанс да получим каквото и да е от тях…

4. Уважавай мнението му.

Ние, жените, винаги смятаме, че можем всичко и го можем по-добре от тях. И това е ОК. Проблем е обаче да поискаме мнението им за нещо и след това да направим каквото сме решили, без да го вземем под внимание.

Това е страшно неуважително за един мъж. Защото неговото мнение е самият ТОЙ. Неговото мнение е закон. Защото то е базирано на факти, опит и кой е самият ТОЙ.

Затова, ако имаш нужда от съвет, внимавай как формулираш въпроса си. Ако го пипиташ “Какво да направя с…” и той ти даде съвет или мнение – трябва да го изпълниш. В противен случай го нараняваш.

За да избегнеш това, използвай по-заобиколни въпроси, когато искаш мнението му. Например, кажи му “Трябва да взема решение по един казус… и се чудех дали има нещо, което смяташ, че трябва да взема под внимание по темата.”

5. Оценявай го. Мъжете играят за точки и възхищение.

Никога, никога не го забравяй. Имам 2 публикации посветени на темата, виж ги тук и тук.

Истината е семпла – ако му даваш точки и възхищение за това, което е и което прави, той ще прави повече, ще го прави отново и ще се старае да “вдига нивото”. As simple as that.

6. Подхождай към него с мисълта, че намеренията му са добри.

Мъж, който иска да е с теб и те обича НЕ иска да те нарани и ако го прави, то НЕ е нарочно.

Това е трудна за асимилиране точка, защото ние, жените, го правим нарочно. Ако той ни нарани, ние искаме да му го върнем и го нараняваме нарочно. Те не постъпват така. Това е и фразата, която ще чуеш от него, когато му кажеш, че с действието си те е наранил. Те обикновено казват “НЕ е нарочно, знаеш че не бих те наранил”.

7. Слушай, за да се учиш.

Мъжете имат доста буквален начин на изразяване, за разлика от нас. Затова, ако ги слушаш внимателно, ще научиш много. Просто слушай и се опитай да запомниш думите и фразите, които използват. Те обикновено са истината.

Например, ако мъж с когото си отскоро ти каже, че не иска сериозна връзка. Повярвай му. Неговите чест и достойнство го карат да ти го каже отсега. Фактът, че ТИ решаваш, че той просто си говори и това ще се промени след месец-два си е твой проблем, не негов…

8. Питай го от какво има нужда, не предполагай.

Ние, жените, искаме всички да ни харесват и се опитваме да угодим на всеки. Особено на мъжа до нас. Затова и често взимаме решения вместо тях. Мислим си, че понеже слушаме внимателно, то знаем какво иска ТОЙ във всеки момент. Мислим си, че сме много добри в четенето на мисли.

Е, всъщност, не сме. Затова, следващия път, вместо да предполагаш, че той държи да яде домашно приготвена вечеря, каквото и да ти коства това… попитай го. Може пък да се изненадаш. Може да разбереш, че твоето щастие и спокойствие са по-важни за него от пържените кюфтета :))

Комуникацията е ключът. Знам, че е клише, но, о, колко е вярно само…

9. Дай му пространство за нещата, които обича.

Или т.нар. “време за мен”. Да, те имат нужда от него, точно като нас. И докато при нас това обикновено е кафе с приятелки, разкрасителни процедури или йога ваканция по женски. За него може да е бира с момчетата, уикенд за риба или просто спокойствие докато си гледа мача. Дай му го. Той ще го оцени.

А най-хубавото е, че мъжете осъзнават чувствата си когато НЕ са с нас. Тоест, докато е далече от теб има огромен шанс да разбере колко много те обича и че не може да живее без теб :)) Win-win.

10. Помогни му “да е успешен с теб”.

Точка, в която хич ни няма. Истината е, че ние сме много добри в намеците и си мислим, че ТОЙ трябва да слуша внимателно, да чете мисли и да действа…

Проблемът е, че те не разбират от намеци и не, не четат мисли. На всичкото отгоре, мъжете НЕ правят нищо, ако не са 100% сигурни, че ще имат успех, което допълнително усложнява задачата. Защото намеците не попадат в категорията 100%… а ние си обичаме намеците.

Затова, ако искаш да му помогнеш да е успешен с теб – бъди reminder за нещата, които са важни за теб. Подсети го, че наближава годишнината ви, вместо след това му се сърдиш 2 седмици, че е забравил. Кажи му в прав текст какво искаш за рождения си ден или за Коледа. Бъди директна и той ще го оцени.

Така не само ще получиш това, което наистина искаш, а и ще го накараш да се чувства истински успешен с теб. Какво повече да желае човек :))

Разкошен ден от мен,
Надя

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: