градинска салата

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

Не знам дали някога си опитвал крехка, свежа, току-що откъсната зелена салата. Не знам дали си имал шанса да я дегустрираш, докато е още малка, не повече от 15 сантиметра от земята, поръсена с утринна роса и миришеща на пролет. Не знам, но ти го пожелавам…

Пожелавам ти да намериш място в своята градина, балкон или апартамент. Да напълниш няколко саксии с почва, да поръсиш безразборно семената и да ги гледаш как покълват и растaт. Да имаш достатъчно зеленолистни, с които да изкараш есента и да навлезеш в зимата.

greens-1

Моята зелена част в градината е точно една леха, но в нея има магданоз, спанак, рукола и два вида зелени салати. Отглеждани без добавки, пестициди, инсектициди и изкуствени торове. Истинска храна, такава каквато заслужавате ти и твоето семейство. На цената на няколко саксии и 10 минути от времето ти. Помисли и си го пожелай и ти.

greens-2

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: