градинска салата

Не знам дали някога си опитвал крехка, свежа, току-що откъсната зелена салата. Не знам дали си имал шанса да я дегустрираш, докато е още малка, не повече от 15 сантиметра от земята, поръсена с утринна роса и миришеща на пролет. Не знам, но ти го пожелавам…

Пожелавам ти да намериш място в своята градина, балкон или апартамент. Да напълниш няколко саксии с почва, да поръсиш безразборно семената и да ги гледаш как покълват и растaт. Да имаш достатъчно зеленолистни, с които да изкараш есента и да навлезеш в зимата.

greens-1

Моята зелена част в градината е точно една леха, но в нея има магданоз, спанак, рукола и два вида зелени салати. Отглеждани без добавки, пестициди, инсектициди и изкуствени торове. Истинска храна, такава каквато заслужавате ти и твоето семейство. На цената на няколко саксии и 10 минути от времето ти. Помисли и си го пожелай и ти.

greens-2

Всяка информация публикувана на тази интернет страница и в предлаганите на нея книжни издания служи само и единствено за обогатяване на общата култура на читателите. Същата нито цели, нито може да бъде възприемана, нито използвана от когото и да било като предписание/я, препоръка/и, съвет/и към което/които и да било лице/а за постигане на благоприятно въздействие върху индивидуалното здраве на лице/а без консултация с лекуващ лекар - специалист.

Още публикации:

Искаш да си здрав и да се чувстваш добре?

Абонирай се тук за седмичната си доза експертни съвети и вдъхновение.