В търсене на истината за… мъжете, жените и взаимоотношенията между нас

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

Идват празници и тази година, за разнообразие, реших вместо да пиша и говоря отново за хранене, да направя нещо по-различно, но също толкова полезно и необходимо… да пиша и говоря за взаимоотношенията между мъжете и жените.

А целта е една – всички искаме да сме здрави и щастливи, но понякога забравяме, че точно тези взаимоотношенията са един от важните аспекти това да се случи. И не само заради пандемичната ситуацията, в която се намираме в момента, а и по принцип.

Защото истината е семпла – ние можем да бъдем силни заедно или да бъдем слаби заедно. Това е единственият начин.

Просто вярвам, че леките, на пръв поглед, неразбирателства вкъщи или в работата с другия пол, могат да бъдат сериозен фактор за натрупване на стрес. Нещо, което може да бъде напълно избегнато, ако просто проявим повече разбиране към своите собствени и чуждите заложби.

Затова ми се иска да отделим заедно следващите 2 месеца на темата, като се надявам за това време да успея да те накарам да погледнеш на себе си и на партньорството между мъжете и жените по по-различен начин – с любопитство, а не с предубеденост и предразсъдъци, насаждани ни с поколения.

Да те накарам да се замислиш, че никой от нас не е добър или лош. Ние просто често сме НЕВИДИМИ един за друг и понякога самото знание за разликите между нас е достатъчно, за да разберем по-добре човека до себе си и да имаме взаимоотношенията, които заслужаваме.

Защо сега… Истината е, че прекарах последните 2 години проучвайки темата упорито – четох книги, карах курсове, слушах подкасти и т.н., но едва сега се чувствам достатъчно уверена, за да пиша и говоря по нея. И не, нямам предвид, че знам всичко, защото човек се учи цял живот. Но имам предвид, че знам достатъчно, за да бъда полезна, да те накарам да се замислиш и да ти подаря част от нещата, които научих.

Да разбереш, че партньорството не се случва от само себе си, а като всяко друго нещо на света изисква знания, старание и дисциплина. Или както казва Алисън Армстронг (име, което ще цитирам често) – партньорството е победа на човешкия дух.

Но за да стигнем до него, първо трябва да разберем кои сме ние, защо реагираме по определен начин в дадени ситуации, да си простим и да продължим напред.

Затова, в следващите седмици очаквай тук публикации, чиято цел е да:
– научиш повече за нас, жените,
– за мъжете,
– за приликите и разликите между нас,
– как това влияе на взаимоотношенията ни и
– как можем да ги подобрим.

Започваме следващия вторник. Stay tuned!

Продуктите, които създадохме за теб:

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: