как да си направиш… домашно краве масло
В древни, а и не чак толкова древни времена маслото се е “биело”, “друсало” или какъвто друг глагол можеш да измислиш, за да наподобиш енергично тръскащо движение, като от шейкър кана за коктейли. Днес…
В търсене на истината за храната и здравето
В древни, а и не чак толкова древни времена маслото се е “биело”, “друсало” или какъвто друг глагол можеш да измислиш, за да наподобиш енергично тръскащо движение, като от шейкър кана за коктейли. Днес…
Аспержите не са сред българските класики и когато говорим за зеленчуци рядко се сещаме за тях. В къщи обаче ги обичаме. До толкова, че съм решила напролет да си засадя малко… Истината е, че…
От скоро въведох нова традиция при посрещането на гости, която доста ни допада – приготвям домашен хляб. Така когато гостите пристигнат в цялата къща ухае на прясно изпечен хляб и си гарантирам, че никой…
Пиша този пост, за да благодаря на всички, които ми се довериха и си купиха книгата ми „14 дни детокс„! Така и не успях да изразя емоциите си още от премиерата на книгата, на…
Нови хан е популярно място напоследък… и не само заради това, че за последните години тук снимаха вип, биг и всички останали брадъри, а и заради една друга по-малко публична, но все така добре…
Времето прекарано в кухнята винаги е бил един от водещите фактори за това коя рецепта да приготвя. Затова ако нещо ми се строи прекалено сложно или изисква прекалено много време, то бива изпращано в…
Подарък за домакинята е ритуал, който присъства във всяка една държава и е неизменна част от “ходенето на гости”, особено когато говорим за вечеря. В САЩ дори са издигнали ритуала до традиция, на която…
През последните години един от сладкишите, които майка ми правеше често беше нещо като ябълков кекс. С основа от бисквити, слой ябълки и заливка от брашно, захар и яйца. Досещаш се вече, че не…
Имайки предвид, че днес е празник (ака Никулден) реших да споделя нещо различно от рецепта – моите трикове и уроци, които научих през последните години за посрещане на гости. Не че съм най-добрата домакиня…
Единствената причина да публикувам салата от листни зеленчуци през декември е за да се похваля. Точно така, хваля се. Защото въпросните зеленолистни са от моята градина и преживяха 30 см сняг, студ, скреж и…